Zuinige Auto Benzine auto-verkopen-belgie.be

Published Apr 12, 22
8 min read

Kleine Diesel Auto

Daar speelt de reputatie van het merk uiteraard ook in mee. Voor een Jaguar XE zal je na acht jaar logischerwijs nog steeds meer kunnen vragen dan voor een Dacia Logan. Bepaalde merken en typen wagens behoren nu eenmaal tot een hogere middenklasse waar meer geld voor wordt gegeven. Hoe chique je auto wel mag zijn, als je er een zware botsing mee had, dan daalt de waarde sterk (Auto verkopen? Vul dan het formulier in of bel ons 03/29.32.608).

Bovendien speelt de geschiedenis van de auto een rol. Wil je een tweedehands auto verkopen? Heeft de wagen lang stilgestaan? Stond hij overdekt? Eén voor één factoren die je verkoopprijs beïnvloeden. auto tweedehands verkopen. Naast de leeftijd, het merk en de staat, moeten we ook kijken naar alle specificaties en accessoires die jouw auto bevat.Hoe meer opties je wagen heeft, hoe hoger de dagwaarde. Zelfs eenvoudige specificaties, waar je in eerste instantie niet aan zou denken, bepalen mee of je wagen vlot zal verkopen of niet. Zo heeft de kleur van je auto bijvoorbeeld een grote impact. Jij vond het enkele jaren geleden misschien geweldig funky om met een gele wagen rond te rijden, zwart en grijs blijven toch de meest gevraagde kleuren.

Er bestaan ook veel website waar je gratis een online taxatie kunt aanvragen, zoals of autoscout24. be. Wil je een meer gedetailleerde berekening? Dan maak je best een afspraak met een schatter die de volledige staat van je auto mee in rekening neemt. Samen met je auto, overhandig je aan de koper alle nodige boorddocumenten zoals het keuringsbewijs, het gelijkvormigheidsattest en het attest voor de LPG-installatie (indien van toepassing).Begin alle documenten op tijd bij elkaar te zoeken. Als je je wagen verkoopt aan een particulier, dan moet je eerst naar de autokeuring voor een keuringsbewijs en een aanvraagformulier voor inschrijving. Het aanvraagformulier blijft twee maanden geldig. Heb je de wagen na die twee maanden nog niet verkocht, dan moet je hem opnieuw laten keuren.

Zo’n Car-Pass geeft de juiste kilometerstanden van de auto weer om fraude te vermijden. Zo is de koper zeker dat hij correcte informatie ontvangt. Bij verkoop aan een particulier ben je verplicht om de Car-Pass mee af te geven. Meer informatie over de Car-Pass vind je op www. car-pass. be.

Zo Verkoop Je Je Auto Aan Een Particulier auto-verkopen-belgie.beStap 3. Maak de wagen klaar voor verkoop Een propere auto verkoopt beter, dat ligt voor de hand. Een verzorgde auto spreekt daarom sneller aan en doet de verkoopwaarde van de wagen stijgen. Net zoals bij mensen is een eerste indruk bepalend voor het verder verloop van een proces. First things first: laat de butsen en krassen verdwijnen (Auto verkopen zonder keuring).

Zij kunnen je garanderen dat de koper geen schrammetje meer kan bespeuren. Geef je wagen vervolgens een grondige kuisbeurt, zowel aan de binnen- als de buitenkant - Auto verkopen? Vul dan het formulier in of bel ons 03/29.32.608. Vergeet daarbij niet de verborgen plekjes, zoals de motorkap want vaak kruipt hier veel vuil onder zonder dat we het beseffen. Een snelle opfrisbeurt kan in jouw voordeel spelen als de verkoper onder de motorkap wilt kijken.

Een laagje wax brengt tenslotte nog de mooie, diepe glans terug die je wagen had bij aankoop. Kopers die interesse hebben in jouw type wagen, willen uiteraard eerst een foto van je auto zien. Nu je je wagen helemaal liet opblinken, is het tijd om hem voor potentiële kopers vast te leggen - Auto verkopen? Vul dan het formulier in of bel ons 03/29.32.608.

Stap 4. Waar wil je verkopen? Zowel online als offline zijn er verschillende mogelijkheden om je auto tweedehands te koop aan te bieden. Wil je je auto online verkopen? Daar bestaan wel honderden sites voor. Moeilijk om te kiezen? Kijk eens tussen de bekendste websites voor tweedehands auto’s, je vindt er vast wel een die aansluit bij jouw noden.

Adverteer je op een website die gebruik maakt van het OK-label, dan weten potentiële kopers dat jouw advertentie betrouwbaar is. Zodra je een platform gekozen hebt, kan je een advertentie aanmaken en de geïnteresseerde kopers beginnen screenen. Houdt je ogen open voor eventuele handelingen waaraan je malafide kopers herkent. Stap 5 - Auto verkopen? Vul dan het formulier in of bel ons 03/29.32.608.

Blijf wel vriendelijk en eerlijk. Overtuig je potentiële kopers door pluspunten van de auto in de verf te zetten en biedt hem eventueel een testrit aan. Als verkoper heb je het recht om een proefrit te weigeren, maar bedenk wel dat het doorslaggevend kan zijn voor de verkoop - Auto verkopen? Vul dan het formulier in of bel ons 03/29.32.608. Een televisie koop je tenslotte ook niet zonder eerst de beeldkwaliteit te testen.

Tweedehands Auto (Ver)kopen Via Marktplaats? Zo Gaat Het

De testrijder kan vragen om tijdens de proefrit een bezoek aan de garage te brengen voor controle. Auto verkopen? Vul dan het formulier in of bel ons 03/29.32.608. Dit bespreek je meestal vooraf. De kosten van de garagist zijn voor de potentiële koper. Rij steeds mee met de potentiële koper en vraag, vooraleer je in de wagen stapt, naar een geldig rijbewijs om er een foto van te nemen.

Voor rijden zonder rijbewijs gelden hoge boetes, dus wees er zeker van dat de koper een geldig rijbewijs bij heeft. De potentiële koper kan vragen om de te bekijken, maar je neemt ze best niet mee tijdens de proefrit zelf. Noteer het begin- en het eindtijdstip zodat je eventuele boetes aan de koper kunt richten.

Zorg ervoor dat je je verzekering dus zeker niet te vroeg afsluit - Auto verkopen? Vul dan het formulier in of bel ons 03/29.32.608. Je kan ook altijd een vriend meevragen als getuige voor het geval er toch iets zou voorvallen tijdens de testrit. Stap 6. Stel een verkoopovereenkomst op In de eerste stap heb je bepaald hoeveel je auto nog ongeveer waard is.

Heeft je auto bijvoorbeeld steeds binnen gestaan en liet je hem alle weken bij de carwash onder handen nemen? Heb je er recent nog splinternieuwe banden op laten steken? Dan kan je dat misschien wel in jouw voordeel laten spelen. Wees voorbereid op het gesprek met een potentiële koper en weet waarover je spreekt.

Doe wat research over je auto: de oorspronkelijke waarde, de CO2-uitstoot, het vermogen en de extra’s die je auto heeft. Onderbouw je prijs en leg uit aan de koper waarom je graag die prijs voor je wagen wil. Op die manier kunnen jullie samen kijken of het een terechte prijs is - Auto verkopen? Vul dan het formulier in of bel ons 03/29.32.608.

Noteer alle belangrijke gegevens en afspraken in deze verkoopovereenkomst. Denk maar aan de identiteitsgegevens, de prijs, de beschrijving van de wagen… Onderteken twee exemplaren zodat ieders er één kan bijhouden. Die verkoopovereenkomst kan later als wettelijk bewijs dienen, al hopen we uiteraard dat je het nooit nog boven zal moeten halen.

Auto Verkopen? Wij Geven Tips!Rond de verkoop af Nu je de prijs hebt bepaald, volgt de belangrijkste stap: de uitwisseling met de koper. Als de verkoopovereenkomst opgesteld is, kan je overgaan tot de betaling. De betaling is een cruciale stap bij de verkoop van je tweedehands auto. Geef nooit je auto af als je nog geen volledige betaling hebt ontvangen.

Dat is een keuze die je samen overeenkomt. Je kan het bedrag cash ontvangen, maar de beste methode is nog steeds via een gewaarborgde cheque of via overschrijving. Cash betalingen doen van meer dan €3. 000 is bij wet verboden. Om oplichting te vermijden, kan je ook best geen klassieke cheque aannemen.

Ook overschrijvingen via Western Union, Moneygram of het buitenland zijn vaak onbetrouwbaar en kan je beter niet toelaten. Het klinkt wat gek, maar een postkantoor is de ideale plaats om de verkoop af te ronden - Auto verkopen? Vul dan het formulier in of bel ons 03/29.32.608. Als je geen nieuwe wagen koopt, kan je daar je nummerplaat onmiddellijk laten opsturen naar de Dienst voor Inschrijven van Voertuigen (DIV).

Daardoor wordt je nummerplaat dezelfde dag nog geschrapt en betaal je geen verkeersbelasting meer - tips auto verkopen. Koop je wel een nieuwe auto? Dan kan je je oude nummerplaat blijven gebruiken, tenzij ze niet van het Europese type is. Ook de betaling kan eenvoudig gebeuren bij Bpost. ALs je het bedrag cash ontvangt, dan kan je het rechtstreeks op je rekening laten storten, zelfs als je geen rekening hebt bij Bpost zelf.

Makkelijk, veilig, gratis en snel uw auto verkopen? Besteautobod.be

Address: Brusselsestraat 51 2018 Antwerpen
Phone: +32 (0)3 293 26 08
Email: info@besteautobod.be
Gratis uw auto verkopen?

Na de betaling is het tijd om alle belangrijke documenten en de autosleutels aan de koper te overhandigen. Nu je wagen officieel verkocht is, laat je dit best zo snel mogelijk weten aan je verzekeringsmaatschappij. Wacht je te lang om je verzekering op te zeggen en de koper heeft een ongeval, dan moet jouw verzekering tussenkomen.

Zeg je verzekering ook niet té vroeg op. Stel: je zet je wagen te koop op de oprit en hij bolt de straat op en veroorzaakt een ongeval. De kans lijkt waarschijnlijk relatief klein, maar je bent beter wel nog verzekerd voor zulke tegenvallen. Zodra de wagen verkocht is, kan je met een gerust hart je verzekering alsnog opzeggen.

Navigation

Home

Latest Posts

Programma Leren Rijden

Published Jun 16, 22
7 min read

Auto Huren Zakynthos

Published Jun 16, 22
6 min read